Pevec in skladatelj Henry Holcombe (1690–1756) - Talbot, Michael (De musica disserenda, 2023)
Henry Holcombe (1690–1756) se je z glasbo prvič srečal kot pevec v zboru stolnice v Chestru. Leta 1705 se je preselil v London, kjer je pel v gledališču Drury Lane. Kasneje je deloval kot izredno uspešen zasebni učitelj glasbe. Šele kasneje v življenju je dosegel svoj polni potencial kot skladatelj in izdal štiri glasbene zbirke vrhunske kakovosti. Pričujoča razprava je prva podrobnejša študija Holcombovega življenja in dela.