Proces predelovanja v nekaterih Sonatah za violino in basso continuo Johanna Georga Pisendla - Ammetto, Fabrizio (De musica disserenda, 2023)
Podrobna analiza štirih konkordančnih stavkov iz petih lastnoročno napisanih sonat za violino in basso continuo Johanna Georga Pisendla nam omogoča prepoznati metode, ki jih je nemški glasbenik uporabljal pri komponiranju in predelovanju svojih del. Kaže, da so različice v rokopisih pogosto nastale po izvedbah ali kot del improvizacijske prakse.