A neglected chapter on Handl’s sources: readings from the Swedish manuscripts / Prezrto poglavje o Handlovih virih: posebnosti švedskih rokopisov - Desmet, Marc (De musica disserenda, 2015)
Švedske knjižnice hranijo pomembno število prepisov skladb Jacoba Handla. V prispevku so obravnavane posebnosti tega repertoarja. Glede na pisne vire je Handlova glasba kmalu našla mesto v luteranski glasbeni praksi na Švedskem.