UIS Cave Symbols: The definitive List - Häuselmann, Philipp (Acta Carsologica, 2016)
Predstavljen je seznam jamskih simbolov, ki jih Mednarodna speleološka zveza priporoča pri risanju načrtov podzemnih jam. Seznam simbolov so leta 1999 izvolili delegati iz dvanajstih držav. Kjer je potrebno, je poleg simbola še krajša razlaga. V prispevku je na kratko predstavljena tudi podkomisija za topografijo pri Mednarodni speleološki zvezi. A set of cave symbols used for underground mapping has been voted by national delegates of 12 countries in 1999. This symbol set is shown and, when necessary, explained. The UIS subcommission on topography is briefly presented and its aims outlined.