Hallerstein and Chinese Karst - Južnič, Stanislav (Acta Carsologica, 2016)
Opisali smo delo kranjskega znanstvenika Avguština Hallersteina. Obravnavali smo Hallersteinove zemljevide kitajskih kraških območij. Zbrali smo podatke o njegovih potovanjih po kitajskem krasu. The life and work of the Carniolan scientist Auguštin Hallerstein was described. Hallerstein’s maps of the Chinese karst areas were discussed. The data about his travels through the karst regions were presented.