Koeksistenca koščenih konic s precepljeno in neprecepljeno bazo v aurignacienu La Quina - Henri-Martin, Germaine (Arheološki vestnik, 1963)
V aurignaški postaji La Quina vsebuje najstarejši horizont koščene konice s precepljeno bazo in precej manjše število koščenih konic z neprecepljeno bazo. Zadnje so sorodne mladečkim konicam Srednje Evrope. Z metodo C14 je bila do[1]ločena starost tega horizonta na okoli 31.000 let. Kameno industrijo je mogoče primerjati z drugimi najdišči starega aurignaciena zahodne Francije. Razdelitev aurignaciena v La Ferrasie na štiri nivoje, kakor jo je postavil Peyrony, se zdi ! preveč toga. Oba tipa koščenih konic imamo tudi v Srednji in Vzhodni Evropi, na severozahodu Jugoslavije v jamah velike nadmorske višine. Vendar je v tem pre[1]delu konica s precepljeno bazo zelo redka v primerjavi z mladečko.