K seznamu konsulov za leto 154 - Lorincz, Barnabas (Arheološki vestnik, 1977)
Fragmentirana diploma iz mesta Domasnea, CIL XVI 110, ki je bila izdana 27. septembra, se je v znanstveni literaturi od leta 1909 dalje pripisovala letu 158 ali 159 oziroma se je njeno datiranje z objavo diplome iz mesta Gherla, IDR I 11 zamajalo, z novo diplomo iz Gherle, IDR I 7 pa je zanihalo med leta 145—160. Avtor s pomočjo leta 1973 objavljenega novega fragmenta diplome iz mesta Mehadia, ki je enaka diplomi iz Domasnee, zoži to široko okvirno datacijo na leta 154—156 na podlagi nekaj ohranjenih imen prič, ki nastopajo v istem zaporedju kot na diplomah iz teh let. Točnejšo datacijo, namreč leto 154, določi tako, da z imenoma konsulov Sex. Calpurnius Agricola in Ti. Claudius Iulianus, ki sta navedena na obravnavani diplomi, dopolnjuje lakuno v Fasti Ostienses, kjer sta imeni predzadnjega para konsulov (september—oktober) za leto 154 ohranjena fragmentarno, namreč [-— -----]nus, Sex.[--------- ], od katerih so drugo ime doslej neprepričljivo skušali dopolnjevati v Sex. Aemilius Equester. Rezultat študije je dvojen: imeni konsulov v Fasti Ostienses sta dopolnjeni [Ti. Claudius Iuliajnus, Sex. [Calpurnius Agricola], s tem pa je leto diplome precizno določeno.