Divje babe I - poskus uporabe statistične analize množičnih živalskih ostankov v paleolitski arheologiji - Turk, Ivan; Dirjec, Janez (Arheološki vestnik, 1991)
V prispevku je kompleksno obdelana fragmentarnost množičnih okostnih ostankov jamskega medveda iz paleolitskega najdišča Divje babe I (Slovenija, SZ Jugoslavija) z uporabo statistične analize in na principu vzorčenja. Poseben poudarek je na kosteh okončin in na standardiziranju velikosti njihovih fragmentov z uporabo regresijske analize. Veliko fragmentiranost vseh skeletnih delov so prej kot paleolitski prebivalci jame iz obdobja srednjega paleolitika in zgodnjega mlajšega paleolitika povzročile zveri in drugi naravni dejavniki.