Zusatz zur Datierung der auBerstadtischen friihchristlichen Architektur des breiteren salonitanischen Bereiches - Migotti, Branka (Arheološki vestnik, 1992)
Obdelano je vprašanje datacije vaških zgodnjekrščanskih cerkva v delu salonitanske metropolije med Krko in Cetino. Ker sc te zgradbe najpogosteje umeščajo v preširok časovni okvir (5. ali 6. st.) ali pa zelo pozno, v sredino in 2. pol. 6. st., so v delu našteti teoretično-formalni. pa tudi materialnopraktični razlogi, ki nakazujejo, da so verjetno nastale po večini v 5. ali v I. pol. 6. st. Te zgodnjekrščanske cerkve so pozneje spreminjali, jih dograjevali ali obnavljali njihovo opremo. zaradi česar so bile - pogosto na podlagi posameznih prvin - datirane preširoko ali prepozno.