Grčko-italske amfore na Jadranu - Kirigin, Branko (Arheološki vestnik, 1994)
Avtor obravnava grško-italske amfore iz jadranskih najdišč. Uvodoma predstavi zgodovino raziskav in različna mnenja raziskovalcev amfor tega tipa. V prvem dodatku navaja 69 že znanih najdišč, predstavlja pa tudi grško-italske amfore iz Istre in Dalmacije, ki so brez točnejših najdiščnih podatkov. V drugem dodatku je prvič objavljeno 18 grško-italskih amfor iz Dalmacije. V zaključku avtor ugotavlja, da se je v obdobju od konca 4. pa do konca 2. st. pr. n. š. kljub gusarjenju in nestabilnim političnim razmeram na Jadranu odvijala živahna trgovska dejavnost.