Nenavaden spomenik Kibelinega in Apolonovega kulta iz Marofa (Mrzlo Polje) v bližini Jurkloštra - Ciglenečki, Slavko (Arheološki vestnik, 1998)
V članku je predstavljen delno ohranjen marmorni spomenik, k i j e , vzidan v hišo, imel donedavna sekundarno uporabnost. Na dveh stranicah so skrbno izdelani reliefi: na prednji strani so v okrašenem okvirju razpostavljeni atributi Atisa in Kibele, na levi stranici pa atributi Apolona. Avtor primerja ta spomenik z nedokončano marmorno aro iz Celja, na kateri so na eni strani prav tako atributi Atisa in Kibele na drugi pa atributi Dioniza. Spomenika opozarjata na skupino sorodnih spomenikov v Celeji in njenem zaledju.