Poznoantični kovinski predmeti z Gradca pri Prapretnem - Bausovac, Maja (Arheološki vestnik, 2003)
V članku avtorica predstavi izbor gradiva z Gradca priPrapretnem. Gre za poznoantične kovinske predmete, ki so bilizaradi narave izkopa opredeljeni zgolj na podlagi analogij izliterature. Podrobneje je predstavljena fibula v podobi petelina,okrogla fibula s štirimi polkrožnimi izrastki, fibula v oblikilatinskega križa idr., ki povečini sodijo v 6. stoletje in, polegostalih najdb, kažejo predvsem na pripadnost civilnemustaroselskemu prebivalstvu, ki je v tem času stalno naseljevalovišinsko naselbino.