Domnevna musterjenska piščal iz Divjih bab I:psevdoartefakt ali prava piščal ali kdo je naredil luknje - Turk, Ivan; Bastiani, Giuliano; Zoltán Horusitzky, François (Arheološki vestnik, 2003)
Avtorji v prispevku predstavijo novo, doslej neznano,revolucionarno tehniko za izdelavo lukenj v kosteh. Ob tej prilikipovzamejo tudi celotno debato o musterjenski piščali iz Divjihbab I in zaključijo, da je domneva o umetnem nastanku lukenjv musterjenski piščali verjetnejša od katere koli druge domneve.