Kako bolje izkoristiti arheološko metodo izkopavanja v kasnejši analizi in razlagi izsledkov Izkušnje izkopavanj v Divjih babah I, Slovenija - Turk, Ivan (Arheološki vestnik, 2003)
V prispevku avtor obravnava na značilnih primerih statističnein druge metode, ki jih uporablja pri analizi gradiva izkopavanjv Divjih babah I. Vse metode temeljijo na kontroli napake inzanesljivosti analiziranih podatkov. Avtor izkoristi prednostiarheološke terenske metode pred geološko terensko metodo innakaže možnost za reševanje problema izohronih in diahronihnajdb in procesov.