Srednjeveška utrdba “Turmbauerkogel” pri Eibiswaldu (Ivnik),okraj Deutschlandsberg, zahodna Štajerska - Gutjahr, Christoph; Tiefengraber, Georg; Grill, Christoph (Arheološki vestnik, 2004)
Utrjeni sedež Turmbauerkogel (Gem. Großradl, Bez.Deutschlandsberg), ki ga sestavljata dve vzpetini (TurmbauerkogelI in II) s predgradji, leži približno na pol poti med zgornjodolino Saggau-a in Radelco/Radlberg (Radlpaß/Radelj 669 mn. v.), torej na pomembni - gledano regionalno - prometni potiv srednjo Dravsko dolino. Že več kot sto let je predmetzgodovinarskih in arheoloških raziskav. Članek predstavljavečinoma gradivo z izkopavanj Inštituta za prazgodovino inzgodnjo zgodovino dunajske univerze (Institut für Ur- undFrühgeschichte der Wiener Universität) leta 1968 na južno ležečivzpetini (Turmbauerkogel II). Lončenina je razporejena od 12.st. do 15. st., največ pa je je iz 13. in 14. stoletja. Med najdbamiso tudi predmeti iz železa (ključi, osti puščic samostrela, žebljiin skobe) ter kamnita topovska krogla. Zanimivo je, da so medgradivom - čeprav deloma ne pripada povsem zanesljivo najdiščuTurmbauerkogel - tudi rimskodobna lončenina (npr. tera sigilata)in bronast obesek v obliki bikove glave ter nekaj posamičnihprazgodovinskih odlomkov.