Dve vojaški diplomi iz Dunántúla (Madžarska) - Lorincz, Barnabás (Arheološki vestnik, 2000)
V rimskem imperiju je doslej znanih le 8 vojaških diplom, ki jih je mogoče datirati v čas cesarja Elagabala. Avtor v članku objavlja fragmenta dveh diplom, ki sta bila najdena v zadnjih nekaj letih, in sicer odlomek diplome za pretorijanske in urbane kohorte (26. junij 221-11./12. marec 222, najverjetneje 7. jan. 222) ter odlomek diplome bodisi za eno od vojaških enot mesta Rima, bodisi za misensko ali ravensko vojaško mornarico (26. junij 221-11/12 marec 222).