Prazgodovinska višinska naselja v dolini Krke - Dular, Janez; Križ, Borut; Pavlin, Primož; Svoljšak, Drago; Tecco Hvala, Sneža (Arheološki vestnik, 2000)
Članek obravnava rezultate sondiranj na šestih višinskih naseljih v dolini Krke. Predstavljeni so terenski izvidi, najdbe in časovna opredelitev naselij. Naselje Stari grad pri Zagradu sodi v bakreno dobo, Vihra nad Drago v bakreno in pozno bronasto dobo, medtem ko sta bili naselji Kočnik nad Segonjami in Mastni hrib pri Škocjanu obljudeni samo v pozni bronasti dobi. Na Gradcu pod Otavnikom so bili ugotovljeni sledovi poselitve iz treh obdobij: zgodnje in pozne bronaste dobe ter iz pozne antike. Naselje na Velikem Vinjem vrhu sodi v železno dobo. Na tem najdišču so bili odkriti ruševine dveh halštatskih obzidij in latenski zid, na robu naselja pa ostanki več stavb.