Kulturne najdbe kontrolnega izkopavanja v Potočki zijalki - Brodar, Mitja (Arheološki vestnik, 2000)
Vse kosti, vzorci plasti in vzorci oglja iz Potočke zijalke so bili med vojno uničeni. Izvedena je bila skupna akcija ljubljanske in dunajske Univerze, da bi dobili nove kosti, preverili stratigrafijo in lahko izvedli absolutno datacijo takratne poselitve. V sondi, ki je bila ob vzhodni steni precej daleč od prvotnih izkopavanj, so bila najdena tri orodja. Avtor predstavlja fragment kamenega artefakta in fragmenta dveh koščenih konic. V drugem delu primerja še zbirki koščenih konic iz Potočke zijalke in jame Istállósko na Madžarskem.