Lonci v opremi visokosrednjeveške kuhinje s kamniškega Malega gradu - Štular, Benjamin (Arheološki vestnik, 2007)
Prispevek obravnava lončenino kot vir za kronološko oprede-ljevanje in rekonstrukcijo nekaterih elementov kuhinjske opreme. Gradivo je ovrednoteno kronološko in glede na namembnost. Pri slednjem gre za umeščanje posamičnih tipov lončenine v kontekst visokosrednjeveške in poznosrednjeveške kuhinje