Oris obdobja kulture žarnih grobišč na Slovenskem - Teržan, Biba (Arheološki vestnik, 2020)
V članku so predstavljena spoznanja arheološke vede za obdobje pozne bronaste dobe na območju Slovenije. Avtorica obravnava zgodovino raziskovanj, problematiko okrog začetka kulture žarnih grobišč, poselitev in naselja, grobišča ter depoje in posamezne najdbe.