Mali srebrniki tipa “jezdec s trirogeljno čelado” - Kos, Peter (Arheološki vestnik, 2013)
Avtor je zbral vso razpoložljivo dokumentacijo o malih noriških srebrnikih tipa “jezdec s trirogeljno čelado”. Razlikovati je mogoče dve skupini, ki se tipološko ločita po upodobitvi na zadnji strani novcev. Na zadnji strani novcev prve skupine je upodobljen jezdec, na novcih druge rozeta. Novci prve skupine so značilni predvsem za območje jugovzhodne Avstrije (Koroška), novci druge skupine pa za območje Furlanije, Posočja in jugozahodne avstrijske Koroške. Kovanje teh drobižnih novcev, ki ustrezajo četrtinki drahme, postavljamo v sredino 2. st. pr. Kr.