Venetski napis *Ts 3 s Kaštelirja nad Kortami - Repanšek, Luka; Saccara, Maša (Arheološki vestnik, 2023)
Na odlomku skodele s Kaštelirja nad Kortami, izdelane iz sive prečiščene gline, je bil ohranjen napis v venetskem alfabetu. Napis *Ts 3 je ohranjen v celoti in vsebuje štiri grafeme vose, pri čemer interpretacija tretjega grafema ostaja nekoliko težavna. Sekvenca najverjetneje predstavlja osebno ime, morda v okrnjeni obliki, ki pa v korpusu venetskih napisov zaenkrat nima znane vzporednice.