Legatus Numidiae: A. Iulius Pompilius Piso T. Vibius Laevillus ... atus Berenicianus - Marcillet - Jaubert, Jean (Arheološki vestnik, 1977)
Primerjava dvanajstih doslej poznanih napisov, ki se nanašajo na polionima Aula Julija Pompilija Pisona, legijskega legata III. Avguste, omogoča skoraj popolno določitev njegovih imen; dalje, omogoča precizirati njegovo službeno kariero, posebej tudi ugotoviti, da je bil tribunus laticlavius v Kapadociji v legijah XII. Fulminata in XV. Apollinaris; dalje, natančneje datirati njegovo legaturo v Numidiji, namreč v leta med 177 (ne 176) in 179, ter povezati izredno poveljstvo, ki ga je prejel nad dvema legijama v Podonavju, z uporom Avidija Kasija; poskusiti določevanje njegovega izvora, ki ga je iskati, se zdi, prej v Aziji kot v Italiji. Hkrati pa so te raziskave omogočile dopolniti napis CIL VIII 2745 s tekstom BCTH 1893 str. 153; korigirati in dopolniti čitanja napisov CIL VIII 2488 in 2547; ugotoviti, da spada napis Ann. ép. 1933, 42 v čas skupne vlade Marka Avrelija in Komoda; ugotoviti, da so obstajali sirijski numeri že preden je bil mestoma Hemesa in Palmyra dodeljen status kolonije; in končno, razložiti napis Ann. ép. 1933, 46.