A Severan governor of Upper Moesia - Birley, Eric (Arheološki vestnik, 1977)
Spomenik 71 (1931) ni bil upoštevan v Année épigraphique, čeprav vsebuje več važnih napisov. Eden teh, št. 186 na str. 81 iz mesta Timaeum Minus spričuje, kot se da dokazati, prej neznanega konzularnega guvernerja Mezije Superior v letu 199 po Kr. Bil je to C. Gabinius Barbarus Pompeianus, čigar domus je bila Venafrum v Italiji in ki je pozneje postal proconsul v Aziji pod Karakalo, zgodaj v razdobju med 212 in 217. Članek obravnava njegovo razmerje do drugih članov iste družine in predlaga alternativno rešitev k oni, ki jo je dal H.-G. Pflaum.