Kraljevič na gori Idi - Diez, Erna (Arheološki vestnik, 1991)
Med reliefi, ki so vzidani na pročelju župne cerkve v Vojniku pri Celju (nem. Hohenegg), je posebej zanimiv tisti, ki prikazuje Parisa. Žal je zelo slabo ohranjen. Pariš sedi na prestolu z visokim naslonjalom. Oblečen je v orientalno nošo, v rokah drži syrinx in pedum, poleg njega je upodobljen močno poškodovan Hermes. Le omenjena atributa označujeta na prestolu sedečega Parisa kot pastirja, zato lahko sklepamo, da ta relief ne prikazuje Parisa, ki je bil izpostavljen na gori Idi. Pariš iz Vojnika je upodobljen kot princ, ki ga je oče poslal past svoje črede, kar je v Iliadi omenjeno tudi za druge prince.