Das spatantike Kastrum auf dem Kuzelin bei Donja Glavnica - Sokol, Vladimir (Arheološki vestnik, 1994)
V tekstu so podani izsledki dosedanjih raziskovanj na višinski utrdbi Kuzelin. Avtor najprej predstavlja arheološka sloja, ki nakazujeta poselitev pred poznoantičnim obdobjem. To sta žarnogrobiščni in latenski sloj. Zatem daje okvirno periodizacijo antičnih in poznoantičnih faz življenja na Kuzelinu in sumaren prikaz arheoloških najdb v vsaki od njih, s posebnim poudarkom na III. fazi, ki je najmočneje zastopana. Zaključuje z zadnjo, kratkotrajno obnovo kastruma v obdobju langobardske prevlade v Panoniji Saviji. ob koncu katere je bil le-ta porušen v zadnji tretjini 6. st.