Archaologisch-historische Ergebnisse im Lichte der letzten Ausgrabungen in St. Peter in Holz/Teurnia und auf dem Hemmaberg/Iuenna - Glaser, Franz (Arheološki vestnik, 1994)
Avtor predstavlja najnovejše rezultate izkopavanj na Sv. Hemi in Št. Petru v Lesu (Teumia). Na prvi je posebej pomembno odkritje četrte in pete cerkve, ki ju avtor interpretira kot kultni prostor arijanske skupnosti za časa Teoderika. V drugem delu se zadrži pri problematiki ostankov zidne poslikave iz druge periode škofovske cerkve in napisu darovalca mozaika iz južne kapele pokopališke cerkve v Teurniji.