Andrej Valič: Triglav. Arheološki problem in vprašanja njegovih predstav. Prispevek k preučevanju prvotne staroslovenske kulture na območju jugovzhodnih Alp, 1997 - Milavec, Tina (Arheološki vestnik, 2002)
.