Prazgodovinska višinska naselja v okolici Dol pri Litiji - Dular, Janez; Pavlin, Primož; Tecco Hvala, Sneža (Arheološki vestnik, 2003)
Članek obravnava rezultate sondiranj na šestih višinskihnaseljih v okolici Dol pri Litiji. Predstavljeni so terenski izvidi,najdbe in časovna opredelitev naselij. Gradišče pri Hohovici sodiv mlajšo kameno in v bakreno dobo, Grac pri Tlaki pa v poznobronasto dobo. V pozni bronasti dobi je bil najverjetneje poseljentudi Zagrac nad Vodicami pri Gabrovki. Precizna datacija namrečni mogoča zaradi skromnih in neznačilnih najdb. Kar tri naseljaso bila obljudena v železni dobi; to so Gradišče pri Suhadolah,Špičasti hrib nad Dolami pri Litiji in Kostjavec pri Tihaboju. Navseh treh naseljih so bili odkriti tudi ostanki fortifikacij