Mira Strmčnik Gulič, Slavko Ciglenečki: Ančnikovo gradišče pri Jurišni vasi. Poznoantična in zgodnjesrednjeveška naselbina na Pohorju / Ančnikovo gradišče pri Jurišni vasi. Late antique and early medieval settlement on Pohorje, 2003 - Ravnik, Mateja (Arheološki vestnik, 2005)
/