Lončenina s kamniškega Malega gradu: Izkopavanja leta 1992 - Štular, Benjamin (Arheološki vestnik, 2005)
Kamniški Mali grad je v pisnih virih prvič omenjen leta 1202,leta 1444 pa se omenja kot že opustel. Sodeč po najstarejšihohranjenih arhitekturnih členih je bil zgrajen v 11. stoletju, nipa izključena tudi zgodnjesrednjeveška naselbinska faza predtem. Arheološka izkopavanja so potekala v letih od 1976 do 1995.Obravnavana lončenina izvira iz izkopavanj leta 1992 in preds-tavlja približno desetino vsega gradiva. Z analizo stratigrafskihodnosov in lončenine so potrjene dosedanje domneve, da so bileizkopavalcem tam ohranjene le plasti iz druge gradbene fazegradu, umeščene v 13., 14. in začetek 15. stoletja