Bronastodobna lončenina iz Turjeve jame v dolini Nadiže - Knavs, Martina; Mlinar, Miha (Arheološki vestnik, 2005)
Prispevek obravnava bronastodobno keramično gradivo znajdišča Turjeva jama v dolini reke Nadiže. Odlomke lončeni-ne, nabrane po jamski površini, je Tolminskemu muzeju dar-oval Aleksander Lavrenčič.Lončenino smo primerjali tako z gradivom bližnjih bronas-todobnih najdišč kot tudi s keramičnim materialom iz oddal-jenega Olorisa pri Dolnjem Lakošu in pri tem ugotovili števil-ne oblikovne in tipološke podobnosti. Gradivo iz Turjeve jameumeščamo v čas med 14. in 11. st. pr. n. št