Antropološka analiza poznoantične skeletne serije z Rifnika - Leben-Seljak, Petra (Arheološki vestnik, 2006)
Avtorica predstavlja izsledke antropološke analize ohran-jenih okostij s poznoantične nekropole na Rifniku pri Celju(5.-7. stoletje), vendar skeletna serija vsebuje tudi nekaj okos-tij z drugih, neznanih, najdišč. Rezultati prikazujejo poskusidentifikacije skeletov, spolno in starostno strukturo okostij,značilnosti lobanj in zobovja, patološke posebnosti, epigenetskeznake ter opis ohranjenih skeletnih ostankov. Cilj analize, pridobitireferenčno skeletno serijo za čas pozne antike v Sloveniji, nibil dosežen zaradi izredno slabe ohranjenosti gradiva.