Železnodobno naselje in grobišča na Libni: Topografija in viri - Dular, Janez (Arheološki vestnik, 2006)
V članku objavljamo rezultate terenskega pregleda arheo-loškega najdišča Libna, ki sodi med pomembnejša železnodobnasredišča v jugovzhodni Sloveniji. Drobno gradivo z Libne jebilo pred desetletji že predstavljeno strokovni javnosti, nisopa bile takrat opravljene natančne topografske raziskave naj-dišča. S terenskim pregledom smo leta 1992 na Libni doku-mentirali sedem poselitvenih enot: utrjeno naselje in šest go-milnih grobišč, ki so jih v glavnem raziskali že ob koncu devet-najstega stoletja. V dodatku na koncu članka objavljamo ar-hivske vire, pomembne za pravilno razumevanje poselitvenihstruktur in za zgodovino raziskav tega najdišča