Prispevek Divjih bab I (Slovenija) h kronologijimlajšega pleistocena med alpskim in dinarskim svetom - Turk, Ivan (Arheološki vestnik, 2006)
Prispevek obravnava kronologijo mlajšega pleistocena (MIS5-3, ”izotopske stopnje” 5-3) v Sloveniji na podlagi paleolit-skih jamskih najdišč. Glavni poudarek članka je na metodolo-giji in terenskih tehnikah. V prvem delu je podan kritičen pregledstanja do leta 1990, ko je avtor prevzel vodenje paleolitskihraziskav. V drugem delu so predstavljeni nova kronologija inustrezni stratotipi najdišča Divje babe I. Najbolje je predstav-ljen stratotip MIS 3. S pomočjo kronometrije in klimatokro-nologije je najdišče primerjal tudi z drugimi stratotipi virmskepoledenitve