K problematiki prostorskega umeščanja in poimenovanja arheoloških najdišč - Dular, Janez (Arheološki vestnik, 2007)
Članek obravnava problematiko natančnega lociranja in po-imenovanja arheoloških najdišč. V nadaljevanju je predstavljen primer, kako so bile s pomočjo arhivskih podatkov identificirane in natančno locirane nekatere pomembne gomile pod Magda-lensko goro pri Zgornji Slivnici, ki so bile raziskane ob koncu devetnajstega in na začetku dvajsetega stoletja.