Sledovi poznolatenske poselitve v Ormožu - Dular, Janez; Tomanič Jevremov, Marjana (Arheološki vestnik, 2009)
V prispevku so predstavljeni ostanki desetih pozno-latenskih peči, ki so bile vkopane v okop opuščenega naselja iz pozne bronaste dobe. Druge stavbne ostaline iz latenskega obdobja zaradi uničenosti vrhnjih plasti niso bile odkrite. Poseljenost današnjega Ormoža ob koncu mlajše železne dobe (stopnja Mokronog IIIa) dokazujejo predvsem drobne najdbe (fragmenti hišne lončenine in fibula tipa Nauheim).