Gomile starejše železne dobe na Godeško-Reteških dobravah pri Škofji Loki - Ramšak, Alenka (Arheološki vestnik, 2009)
V članku je predstavljeno starejšeželeznodobno gomil-no grobišče pri Godešiču in Retečah pri Škofji Loki na Gorenjskem.Objavljeni so rezultati terenskega pregleda grobišča in ovrednoteni dokumenti in arhivski viri, ki govorijo o izkopavanju šestih izmed 55 gomil. Gomile so bile prvič omenjene leta 1897, v pričujočem članku objavljene najdbe izvirajo iz raziskav in tudi ne-strokovnih posegov v letih 1939, 1940 in 1958. Grobišče lahko datiramo v starejšo železno dobo, v čas od 7. do sredine 5. stoletja pr. n. št.