Nove epigrafske najdbe iz Rogatice v rimski Dalmaciji - Ferjančić, Snežana; Samardžić, Gligor (Arheološki vestnik, 2017)
V članku so predstavljeni rimski spomeniki iz Rogatice in njene okolice (Republika Srbska, Bosna in Hercegovina), odkriti v letih 2014 in 2016. Rimska naselbina, najverjetneje municipij, je bila povzdignjena na raven kolonije v 3. st. in je ležala na vzhodnem robu rimske province Dalmacije. Med novoodkritimi spomeniki avtorja opišeta oltar, posvečen bogovoma Liberu in Liberi, oltar, posvečen Najboljšemu in največjemu Jupitru, ter fragmentarno ohranjen kamen z neopredeljivo moško upodobitvijo. Kulta Libera in Jupitra sta v epigrafskem materialu Rogatice že izpričana.