Venetski napisi z Idrije pri Bači: ponovna analiza - Repanšek, Luka (Arheološki vestnik, 2025)
Prispevek ponuja izčrpno analizo paleografskih značilnosti vseh treh venetskih napisov z Idrije pri Bači (Is 1, Is 2 in Is 3), ki jo je omogočila ponovna avtopsija napisnih predmetov na Oddelku za prazgodovino Prirodoslovnega muzeja na Dunaju. Ob doslej nepojasnjenih in nepreverjenih pomembnih odstopanjih v detajlih dostopnih prerisov in prepisov je s tem tu prvikrat podano in utemeljeno pravilno branje Is 1 in Is 2 ter razrešene ter interpretirane dileme v zvezi z bistvenimi podrobnostmi paleografskih posebnosti vseh treh napisov.