Tavriskijski mali srebrnik z gradišča pri Loborju iz obdobja Lt D (Hrvaško Zagorje, Hrvaška) - Bilić, Tomislav (Arheološki vestnik, 2023)
Med strokovnimi arheološkimi izkopavanji na gradišču pri Loborju so našli srebrni novec, podoben tavriskijskim malim srebrnikom tipa Augentyp-Stamm. Naselje je bilo utrjeno v poznem latenu (Lt D), kar je najverjetneje tudi časovni okvir, v katerem je bil novec odložen. Ta trditev je podkrepljena z dejstvom, da na najdišču ni sledov poselitve v zgodnjem cesarskem obdobju. Predpostavimo lahko, da je bil novec skovan v obdobju Lt D1, kar ustreza uveljavljeni kronologiji kovanja tavriskijskih novcev. Podobni novci so bili najdeni na primerljivih višinskih naseljih na ozemlju Tavriskov, vendar njihove prisotnosti predvsem zaradi maloštevilnosti in pomanjkljivih stratigrafskih podatkov, za zdaj ni mogoče poenostavljeno razložiti z uporabo v trgovini.