Zbirka Molin med starim in novim režimom - Candeago, Arianna (Acta historiae artis Slovenica, 2023)
Izhajajoč iz navzkrižne analize tiskanih besedil, rokopisov in umetniških del, hranjenih v mestnih muzejih, avtorica v članku razmišlja o vplivu političnih, družbenih in kulturnih sprememb, ki jih je sprožil padec Beneške republike, na umetnostni okus konzervativnega beneškega plemstva. Izpostavljen je primer Girolama Ascania Molina (1736– 1814), politika, učenjaka in pisatelja, ki je na prelomu iz 18. v 19. stoletje zgradil obsežno zbirko, katere sestava se je razvijala v skladu z zgodovinskim kontekstom, prisotnostjo senatorja na umetnostnem trgu in možnostmi, ki jih je ta ponujal, in s strategijami samoreprezentacije, ki so jih beneški plemiči sprejeli kot odgovor na novi režim.