Od fluidne migracije do stabilne krožne migracije: Študija primera Madžarske - Illés, Sándor; Kincses, Áron; Simonyi, Péter (Acta geographica Slovenica, 2022)
Članek obravnava mednarodne migracijske tokove na Madžarskem od leta 2006 do 2012. Najprej smo opredelili teritorialne sisteme, ki so vključeni v migracijske tokove in podrobneje obravnavali koncept mednarodne krožne migracije. Nato smo na podlagi statističnih podatkov razčlenili prostorske in časovne spremembe v strukturi migrantov, ki so se na Madžarsko priselili prvič in krožnih migrantov. Na koncu smo migracijske tokove prikazali tudi kartografsko. Ugotovili smo, da na vzorce priseljevanja vpliva tako praksa mednarodnih migrantov kot tudi državna imigracijska politika. Raziskava je pokazala, da so krožni migracijski tokovi v prostorskem smislu relativno stabilni, s čimer prispevajo k stabilnosti sistema priseljevanja. Raziskovanje stabilnosti v kontekstu krožne migracije je ena glavnih novosti tega članka.