Pokrajina poučevanja in učenja v osnovnem šolstvu v Španiji: Potreben pregled kurikuluma za izobraževanje državljanov - Armas-Quintá, Francisco Xosé; Rodríguez-Lestegás, Francisco; Macía-Arce, Xosé Carlos; Pérez-Guilarte, Yamilé (Acta geographica Slovenica, 2022)
Preučevanje pokrajine ni novo, prav tako ne skrb družbe za okolje, ki zavzema osrednje mesto v pouku geografije in ponuja številne možnosti za integracijo lastnih vsebin geografskega izobraževanja. Pokrajino je treba predstaviti kot del zemeljskega površja, kjer se prepletajo naravni elementi in dejanja ljudi. Je kompleksna realnost, kjer se mešata narava in kultura. Poznavanje pokrajine pomeni več kot poznavanje dela ozemlja, pomeni tudi razumevanje družbenih skupin in ljudstev, ki jo naseljujejo. V zvezi s tem in poleg preučevanja izjemnih, edinstvenih ali eksotičnih pokrajin je treba ceniti pomen običajnih pokrajin, ki so blizu šolarjem. Članek predstavlja kurikularni pregled osnovnošolskega izobraževanja v Galiciji (Španija) z namenom spoznati pristope k študiju pokrajine, ob upoštevanju smernic, določenih v temeljnih učnih načrtih na nacionalni ravni.