Ocenjevanje in kartiranje onesnaževalcev kraških vodonosnikov na matičnem Krasu - Ravbar, Nataša (Acta geographica Slovenica, 2006)
Prispevek obravnava potencialne in dejanske vire onesnaževanja vodnega vira Klariči, ki s pitno vodo oskrbuje prebivalce Krasa in Koprskega primorja. Vodni vir je zaradi pomanjkljive vodovarstvene politike neustrezno zavarovan, nadzor nad kršitelji določil pa pogosto neučinkovit. Ogrožajo ga neprečiščene odpadne vode, divja odlagališča odpadkov in promet. Onesnaževalci so prikazani na poenostavljeni karti, ki je v ustreznem merilu lahko koristna osnova za nadaljnje načrtovanje varovanja vodnih virov in rabe prostora.