Integrirani model za določanje ključnih determinant turističnega razvoja, ki temelji na analizi SWOT in razširjeni metodi PIPRECIA: primer Srbije - Popović, Gabrijela; Stanujkić, Dragiša; Mimović, Predrag; Milovanović, Goran; Karabašević, Darjan; Brzaković, Pavle; Brzaković, Aleksandar (Acta geographica Slovenica, 2021)
V članku avtorji predlagajo nov integrirani model, ki temelji na analizi SWOT in razširjeni metodi PIPRECIA (PIvot Pairwise RElative Criteria Importance Assessment) ter omogoča sistematičen pristop k strateškemu načrtovanju v turizmu. Uporabnost predlaganega modela je predstavljena s študijo primera, v kateri avtorji določijo glavne determinante turističnega razvoja v Srbiji. Izsledki kažejo, da je med različnimi strategijami najpomembnejša tista, ki se osredotoča na izboljšanje organizacije, upravljanja in krepitve turističnega razvoja. Model omogoča lažje odločanje v turizmu, njegova ključna prednost pa je ta, da je primeren za skupinsko odločanje in preprost za uporabo.