Spodbujanje sodelovanja na področju raziskav in razvoja v manj razvitih regijah Evropske unije, ki se spopadajo z geografskimi izzivi: sistematični pregled literature - Wibisono, Eristian (Acta geographica Slovenica, 2023)
Avtor v članku proučuje rastočo literaturo o sodelovanju na področju raziskav in razvoja v manj razvitih regijah Evropske unije ter možnosti njihovega uspešnega sodelovanja z razvitimi regijami. Na podlagi sistematičnega pregleda literature ugotavlja, da so raziskave o tovrstnem sodelovanju v ospredju proučevanja regionalnih inovacij v Evropski uniji in da je prostora za nadaljnje raziskave na tem področju še veliko. Kritični pregled in sinteza izsledkov izbranih člankov kažeta, da imajo vse manj razvite regije enake možnosti za sodelovanje in vzpostavljanje uspešnih odnosov z razvitimi regijami, če upoštevajo vsaj pet motivacijskih gonil in ključnih dejavnikov, ki lahko izboljšajo uspešnost njihovega sodelovanja na področju raziskav in razvoja.